Free Download Lastest Pass4sure CompTIA Project+ JK0-017 Pracitce Tests

CompTIA E2C Project+ Certification Exam: JK0-017 Exam
JK0-017 Questions & Answers
Exam Code: JK0-017
Exam Name: CompTIA E2C Project+ Certification Exam
Q & A: 385 Q&As

1.Which of the following would be the benefit of saving a project binder in a centralized location?
A. Provides an opportunity for another project manager to review the binder and make
corrections.
B. Provides an opportunity for team members to review their contributions.
C. Provides other project managers the opportunity to review the project information.
D. Provides stakeholders the opportunity to modify the change request forms.
Answer: B

2.A project is cancelled unexpectedly prior to completion. Which of the following would the
project manager use to document the details of the project closure?
A. Histogram
B. Postmortem
C. SWOT analysis
D. Project scope statement
Answer: B

3.Which of the following is the method for determining the critical path of a project?
A. Determine the BAC of a project and the AC at completion; calculate the difference.
B. Examine the project schedule and determine the two most critical milestones: then calculate
the total time form the start of the first determined milestone to the end of the second.
C. Examine the project schedule and place all scheduled activities on one time-line, regardless
as to whether they are being implemented in parallel. Then calculate the total time taken.
D. Examine the project schedule and calculate the total time taken for all scheduled activities,
from commencement of the project to closure, with zero float.
Answer: D

4.Three of the team members are having a conflict with each other. Which of the following steps
should the project manager take to minimize the conflict?
A. Resolve the conflict by terminating the team members.
B. Ignore the conflict and keep working on the project.
C. Encourage the team members to resolve the conflict.
D. Ask the project sponsor to resolve the conflict.
Answer: C

5.In order to validate a project, which of the following is required to complete a stakeholder
analysis?
A. Verify the project stakeholder needs, wants, and expectations are turned into requirements.
B. Verify the project stakeholders have been selected by the project manager to provide the best
scope for the project.
C. Verify the project team members will be able to provide the expected stakeholder results.
D. Verify the project stakeholders needs are documented in the work breakdown structure
(WBS)
Answer: D

6.One of the team members assigned to a project is not performing well. The team member is
new and is not experienced in the type of work involved with this project. Which of the following
is the BEST response to this situation?
A. Ask other members to help.
B. Assign the team member to another project.
C. Talk to the team member to encourage better performance.
D. Arrange for training for the team member
Answer: D

7.Which of the following are common causes of project team conflict? (Select TWO).
A. Project schedule
B. Competing resource demands
C. Project budget
D. Varying work styles
E. Time zone difference
Answer: BD

8.In an attempt to make a deadline, a North American project manager is able to procure
emergency funding for additional people. The resources are located in Europe. Which of the
following project components will have to be updated to reflect working with a new time zone
location?
A. Communication plan
B. Risk management plan
C. Work Breakdown Structure (WBS)
D. Project scope statement
Answer: C

9.Two employees will not work on the same project together. The project manager tells the
employees to talk to their supervisors because the supervisors recommended they work together.
This is an example of which of the following conflict resolution styles?
A. Withdrawing
B. Forcing
C. Accepting
D. Compromising
Answer: B

10.A project manager needs to identify uncertain events during the planning phase. Which of the
following documents would be the BEST source of this information?
A. Quality log
B. Risk register
C. Issues log
D. Responsibility assignment math
Answer: B

11.A project manager notices that status meetings are poorly attended and that one or two team
member try to dominate the meetings. Which of the following should the project manager do to
make the project status meetings more productive? (Select TWO).
A. Include agenda items in the meeting invitation.
B. Ensure that the meetings start and end on time.
C. Provide criticism to poor team performers.
D. Allow the team members to set the tone of the meeting.
E. Discuss issues during the meeting until they are resolved.
Answer: AE

12.Two SMEs disagree with the designed plan for a particular component. The project will be
delayed if the plan is not approved today. The project manager demands the SMEs work
together to incorporate their modifications by the close of business today. Which of the following
resolution techniques was used?
A. Negotiating
B. Forcing
C. Smoothing
D. Compromise
Answer: B

13.Which of the following can the project manager do to manage scope creep?
A. Be open minded to new ideas to the project.
B. Be flexible about what needs to be done to complete the project.
C. Be specific when defining project objectives in the project plan.
D. Be positive when approached with changes to ensure customer satisfaction.
Answer: C

14.Which of the following is the purpose of a milestone schedule?
A. A detailed summary of the project milestones that need to be achieved.
B. A summary level timetable of the major project milestones.
C. A summary of the anticipated milestones and the issues identified for the project.
D. A detailed summary of the anticipated milestones and risks identified for the project.
Answer: A

15.A project change is approved by the Change Control Board that modifies the project scope.
Which of the following is the NEXT step that the project
A. Construct a detailed plan to implement the change.
B. Analyze the Impact of the change request.
C. Document the request in the change control log.
D. Request a meeting with the project sponsor to discuss scope creep.
Answer: A

16.Which of the following is described when a company requires version control of project
documents?
A. Decision oversight
B. Regulatory compliance
C. Internal process compliance
D. Change management controls
Answer: D

17.The method of cost-estimating whereby the costs of the individual work packages are
aggregated to form the full cost-estimate is called:
A. parametric estimating.
B. bottom-up estimating.
C. expert judgment.
D. analogous estimating.
Answer: B

18.Which of the following shows the number of communication channels for a team with twelve
stakeholders?
A. 56
B. 66
C. 72
D. 132
Answer: C

19.Which of the following represents the EAC of an ongoing project with an AC of $100,000, a
CV of $10,000 and an ETC of $50,000?
A. $90,000
B. $140,000
C. $150,000
D. $160,000
Answer: C

20.A project has been cancelled during the execution phase. Which of the following steps should
be taken?
A. Continue to work the project.
B. Finish the project charter and project plan.
C. Complete lessons learned document.
D. Develop the project transition plan.
Answer: C

21.The project cost performance index is 1.2 and the project manager has spent $71,248 dollars
to date.The project is currently 50 percent complete. Which of the following is the earned value (EV)?
A. $35,624.00
B. $59,373.33
C. $71,243.00
D. $35,497.60
Answer: A

22.Given the following information:
Pessimistic estimate is 30 days
Most Likely estimate is 15 days
Optimistic estimate Is 10 days
Which of the following is the expected duration for this scheduled activity?
A. 11 days
B. 17 days
C. 25 days
D. 29 days
Answer: C

23.A project manager has been informed that a project deliverable must be completed by
September 1st.
Which of the following BEST describes this situation?
A. Project assumption
B. Project constraint
C. Project risk
D. Acceptance criteria
Answer: B

24.There are three teams assigned to the same project. Two of the project teams are ahead of
schedule; however, the product does not meet the needed quality standards. The third project
team is behind schedule, but their product meets the quality standards. Which of the following
should be the NEXT step for the project manager?
A. Inform the stakeholders that the project is behind schedule.
B. Meet with the teams to clarify the schedule and the quality standards expected.
C. Crash the schedule to meet the project timeline.
D. Fast track the schedule to complete the project on time without impacting the quality of the
product.
Answer: D

25.In which of the following situations would a risk be placed in the upper right quadrant of a risk
matrix?
A. The team identified a risk to have a medium probability of occurrence and a high impact on
project success.
B. The team identified a risk to have a high probability of occurrence and a high impact on
project success.
C. The team identified a risk to have a low probability of occurrence and a high impact on project
success.
D. The team identified a risk to have a high probability of occurrence and a medium impact on
project success.
Answer: B

26.Which of the following tools is the BEST to measure data organized in time sequence?
A. Run chart
B. Ishikawa diagram
C. Pareto chart
D. Histogram
Answer: C

27.The EV of a particular project is $6 million. The CV is -$340,000. Which of the following can
be determined from this information?
A. The project costs are currently under-budget.
B. The AC is less than the EV.
C. The EV Is higher than the AC.
D. The project costs are currently over-budget.
Answer: D

28.Which of the following tools would be used to determine the relationship between two
changed variables?
A. Scatter diagram
B. Qualitative risk analysis
C. Ishikawa diagram
D. Monte Carlo analysis
Answer: C

29.Which of the following describes a work breakdown structure (WBS) dictionary?
A. A high level requirements document used to create the WBS.
B. An alphabetical listing of WBS components detailing their associated project schedule
dependencies
C. An organizational reference defining how WBS levels must be decomposed.
D. A supporting document that provides more detail for the WBS components.
Answer: D

30.Which of the following would be a direct output of the initiating process group? (Select TWO).
A. Project charter
B. Project management plan
C. Statement of Work (SOW)D. Work Breakdown Structure (WBS)
E. Preliminary scope statement
Answer: AB

…go to http://www.lead2pass.com/jk0-017.html to download the full version Q&As.

         

Comments are closed.